Karin Tidbeck: Sci fi-genren inrymmer allt möjligt

🧲 Sci-fi. Författaren Karin Tidbeck (som vi tidigare intervjuat om varför hon skriver på engelska) skriver i ett debattinlägg på Expressen att sci-fi ”på samma sätt som socialrealism (fiktion som utspelar sig i vår värld utan konstigheter) kan vara allt från lättsmält romans till djuplodande samtidsspaning. Genren inrymmer allt möjligt. Men inte alla vågar ta språnget till att oironiskt uppleva sci-fi för vad det faktiskt mest är: visionärt berättande.” Hon konstaterar också att det är lättare för en redan etablerad författare att ta steget till sci-fi, som exempelvis Harry Martinson, P C Jersild eller Karin Boye.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL