Amazon Prime Video växlar upp – letar bland annat deckare och kärlekshistorier

🚗 Amazon PV. Visste du att Amazon var ersättare till Volvo PV 444? Nu handlar det dock om en helt annan Amazon som lägger i en högre växel för sin tjänst Prime Video, skriver Di. Den största satsningen hittills är Maktens ringar (baserad på Tolkiens Sagan om ringen-universum). Nu ska man börja erbjuda hyrfilm från bland annat Nordisk Film. Dessutom sägs att de letar brett efter allt från deckare till dokumentärer, reality och kärlekshistorier. Även sporträttigheter är tänkbara. Amazon har redan filmatiserat böcker av Simon Stålenhag och Jack Reacher-böcker av Lee Child. För att knyta ihop bilkopplingen så har Amazon däremot bromsat satsningen på Grand Tour.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.