Amazon gör tv-serie på Jack Reacher-böckerna av Lee Child

Lee Childs böcker om Jack Reacher blir tv-serie i Amazons regi. Arkivbild: Mark Lennihan/AP/TT.

Lee Childs bästsäljande bokserie om hårdingen Jack Reacher ska bli tv-serie, skriver Variety.

Det är Amazon som lagt vantarna på tv-rättigheterna och producenten Nick Santora (”Scorpion”, ”Vegas”) ska skriva manus.

Tom Cruise har tidigare axlat rollen som den före detta militärpolisen i två filmer: ”Jack Reacher” från 2012 och ”Jack Reacher: Never go back” från 2016. Men i den kommande tv-serien är stjärnan inte aktuell av den enkla anledningen att han är för kort. I böckerna beskrivs Jack Reacher som 195 centimeter lång. Tom Cruise är 170 centimeter lång.

– Cruise har, trots all sin talang, inte den fysiken, sade Lee Child till BBC i november 2018.

/TT

Boktugg noterar: I september släpps den nya thrillern En annan tid (översättare
Jan Risheden
, originaltitel: Past tense) på svenska, den 23:e boken i Jack Reacher-serien. Med andra ord finns det gott om material till åtskilliga säsonger tv-serie …

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL