fbpx

Amazon gör tv-serie på Jack Reacher-böckerna av Lee Child

Lee Childs böcker om Jack Reacher blir tv-serie i Amazons regi. Arkivbild: Mark Lennihan/AP/TT.

Lee Childs bästsäljande bokserie om hårdingen Jack Reacher ska bli tv-serie, skriver Variety.

Det är Amazon som lagt vantarna på tv-rättigheterna och producenten Nick Santora (”Scorpion”, ”Vegas”) ska skriva manus.

Tom Cruise har tidigare axlat rollen som den före detta militärpolisen i två filmer: ”Jack Reacher” från 2012 och ”Jack Reacher: Never go back” från 2016. Men i den kommande tv-serien är stjärnan inte aktuell av den enkla anledningen att han är för kort. I böckerna beskrivs Jack Reacher som 195 centimeter lång. Tom Cruise är 170 centimeter lång.

– Cruise har, trots all sin talang, inte den fysiken, sade Lee Child till BBC i november 2018.

/TT

Boktugg noterar: I september släpps den nya thrillern En annan tid (översättare
Jan Risheden
, originaltitel: Past tense) på svenska, den 23:e boken i Jack Reacher-serien. Med andra ord finns det gott om material till åtskilliga säsonger tv-serie …

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Stäng meny