Richard Wieland debuterar med bilderboken Resan till Vlotbynsk

Richard Wieland. Foto: Annsofie Wieland

Skapandet har alltid funnits där i ord, toner och bilder. Mest har det blivit sånger. Det har legat nära till hands eftersom jag varit musiker och musiklärare. Fast även i sångerna så har texten kommit först. Jag vill berätta en historia, dela en insikt eller kommentera det som händer i vår omvärld. 

När barnen var små skrev jag små berättelser till dem. Ibland illustrerade jag dem och tyckte jag att resultatet blev bra så kunde det hända att jag skickade in manuset till ett förlag. Svaret var alltid detsamma, ett tack, men nej tack. 

Efter en sjukskrivningsperiod bestämde jag mig för att bli kyrkomusiker. Att lära sig spela orgel när man närmar sig 50 är tufft. Efter ett misslyckat orgelprov satt jag på ett fik i Oskarshamn och deppade. Jag klottrade lite i ett block jag hade med mig. En figur med ett öga i pannan och näsan på sidan tog form och snart kom det också en berättelse och jag förstod att det här kan bli något som är värt att dela med många. 

Resan till Vlotbynsk

Resan till Vlotbynsk

 

Långt ute i rymden ligger planeten Blytvonsk. Här fanns det en gång klart vatten, frisk luft och fullt av växter och djur, men det var länge sedan. Nu är planeten så förstörd att de som bor där har bestämt sig för att resa till planeten Vlotbynsk istället. Kvar blir bara Katinka och hennes bin.

Resan till Vlotbynsk är Richard Wielands debutbok. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL