Peter Kadhammar får Jolopriset 2023

Juryn för Jolopriset belönar journalisten och författaren Peter Kadhammar för "nyfikenhet, skepsis och en god portion humor". Foto: Pontus Lundahl/TT.

Peter Kadhammar, journalist och krönikör i Aftonbladet, får Jolopriset 2023. Priset delat ut till journalister och författare som ”med framgång verkar i Jolos anda”.

Kadhammar, som även skrivit ett tiotal böcker, får det för en journalistik som, enligt juryn, präglas av ”nyfikenhet, skepsis och en god portion humor”.

Jolopriset är på 10 000 kronor och delas ut av Jolosällskapet i samarbete med Norstedts. Priset instiftades 2002 till minne av Jan Olof ”Jolo” Olsson.

I fjol gick priset till Anna-Lena Laurén.

Boktuggs fotnot: Kadhammar kommer i maj med en ny bok, Maos hibiskus. Han har tidigare skrivit böcker som Cykeltjuven (2020), Vi som var så lyckliga : liv och död i en kommunistisk diktatur (2017), Route 66 och den amerikanska drömmen (2012) samt Fru Anna och generalen (2009).

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.