Anna-Lena Laurén får årets Jolopris

Anna-Lena Laurén
Anna-Lena Laurén i Moskva. Arkivbild: DN.

DN-journalisten Anna-Lena Laurén får årets Jolopris på 10 000 kronor. I juryns motivering står bland annat att hon ”hjälper oss att krypa bakom fasaden på den ryska ’sammetsdiktaturen'”, skriver Dagens Nyheter.

Jolopriset instiftades 2002 till minne av journalisten och författaren Jan Olof Olsson och delas ut till skribenter som verkar i Jolos anda.

Anna-Lena Laurén är utrikeskorrespondent för Dagens Nyheter och för finländska Hufvudstadsbladet. Bland tidigare pristagare finns bland andra Johanna Frändén, Cecilia Hagen och Per Svensson.

Priset på 10 000 kronor delas ut i samarbete med ett bokförlag, i år Norstedts.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL