Björn Ranelid rasar mot Piratensällskapet

Författaren Björn Ranelid rasar. Arkivbild: Stina Stjernkvist/TT.

”Amatörer, pajasar och smilfinkar” har tilldelats Piratenpriset. Detta enligt författaren Björn Ranelid som rasar mot sällskapet i ett nära 8 000 tecken långt inlägg på Facebook, rapporterar Ystad Allehanda.

Det är inte första gången Björn Ranelid rasar mot priset, som han själv aldrig fått. Piratensällskapet kallas samtidigt för ”korrupt, fuskande och mobbande”.

Peter Danielsson, ”skattmästare” i Piratensällskapets styrelse, vill inte kommentera påhoppet.

– Det känns så klart inte alls bra. Men vi i styrelsen har beslutat att vi inte kommenterar den här typen av texter alls. Det är nämligen precis det Björn Ranelid vill, säger han till Ystad Allehanda..

Piratenpriset har delats ut sedan 1989 till kulturpersonligheter som verkat i Fritiof Nilsson Piratens anda. Senast gick priset till Kalle Lind och bland övriga pristagare finns Lars Molin, Viveca Lärn, Johan Glans, Kristina Lugn och Gösta Ekman.

Text: Anna Karolina Eriksson/TT

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.