Dagens 23 november 2022

💍 BrutenFörlovning. Nej, det blir ingen affĂ€r mellan Penguin Random House och Paramount (tidigare CBS Viacom). PRH ville överklaga domen som hindrade dem att köpa Simon & Schuster, men Paramount bedömer inte att det skulle lyckas, skriver Publishers Weekly. DĂ€rför avbryts köpet och PRH tvingas betala 200 miljoner dollar till Paramount som samtidigt meddelar att bokförlaget S&S inte tillhör deras kĂ€rnverksamhet (som Ă€r rörlig media). Det Ă€r osĂ€kert om nĂ„gon av de andra amerikanska förlagsjĂ€ttarna tillĂ„ts köpa S&S. Öppnar det för en ovĂ€ntad kandidat? Som Bonnier Books, Storytel eller Spotify?

📚 EnMiljardBöcker. Under 2023 kommer amerikanska författaren Danielle Steele att passera 1 miljard (!) sĂ„lda böcker, enligt hennes förlag Pan Macmillan. Danielle Steel (f 1947) debuterade redan 1973 med boken Going home och har sedan dess gett ut 191 böcker, skriver Bogmarkedet. PĂ„ svenska har inte Steel getts ut sedan 2016 dĂ„ bland annat Dejtingleken Ă„terutgavs som ebok och ljudbok. Blir det comeback till hennes 50-Ă„rsjubileum som författare nĂ€sta Ă„r?

Dela pÄ facebook
Dela pÄ twitter
Dela pÄ linkedin
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren Àr journalist sedan 30 Är tillbaka och författare till mer Àn tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Den hÀr artikeln Àr möjlig tack vare

… och alla vĂ„ra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Vill du bidra med mindre belopp gĂ„r det bra att swisha pĂ„ 123-483 18 71 (klicka hĂ€r för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll pÄ böcker och bransch pÄ 5 min

FÄ vÄrt nyhetsbrev, mÄndag och fredag. HÄll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och fÄ lite boktips. Gör som över 9000 andra.