Dagens 23 november 2022

💍 BrutenFörlovning. Nej, det blir ingen affĂ€r mellan Penguin Random House och Paramount (tidigare CBS Viacom). PRH ville överklaga domen som hindrade dem att köpa Simon & Schuster, men Paramount bedömer inte att det skulle lyckas, skriver Publishers Weekly. DĂ€rför avbryts köpet och PRH tvingas betala 200 miljoner dollar till Paramount som samtidigt meddelar att bokförlaget S&S inte tillhör deras kĂ€rnverksamhet (som Ă€r rörlig media). Det Ă€r osĂ€kert om nĂ„gon av de andra amerikanska förlagsjĂ€ttarna tillĂ„ts köpa S&S. Öppnar det för en ovĂ€ntad kandidat? Som Bonnier Books, Storytel eller Spotify?

📚 EnMiljardBöcker. Under 2023 kommer amerikanska författaren Danielle Steele att passera 1 miljard (!) sĂ„lda böcker, enligt hennes förlag Pan Macmillan. Danielle Steel (f 1947) debuterade redan 1973 med boken Going home och har sedan dess gett ut 191 böcker, skriver Bogmarkedet. PĂ„ svenska har inte Steel getts ut sedan 2016 dĂ„ bland annat Dejtingleken Ă„terutgavs som ebok och ljudbok. Blir det comeback till hennes 50-Ă„rsjubileum som författare nĂ€sta Ă„r?

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren Àr journalist sedan 30 Är tillbaka och författare till mer Àn tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla vĂ„ra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka hĂ€r för QR-kod) eller med andra betalmedel.