Denna artikel sponsras av författare/förlag

Annika Björkhem påminner om det magiska i människorna

Annika Björkhem är aktuell med boken Latenta Höjder. Bild: Privat

Annika Björkhems debutroman Latenta höjder är ett relationsdrama om motivationsboendet Höjden, en arbetsplats där professionaliteten kastats överbord.

Berätta om boken!
– Det är en relationsroman om intriger och skandalöst beteende – såväl en sorts sexskandal som moraliska övertramp – som utspelar sig på ett motivationsboende på 1990-talet.

Annika Björkhem arbetar som socialarbetare. Sekretess råder i hennes yrke och ingenting i boken är taget direkt från verkligheten. Men socialt arbete i sig har förstås varit en inspirationskälla.

– Mitt arbete är både som världens mest underhållande film och som den allra tråkigaste deklaration. Byråkratin kan vara nästan outhärdlig medan människorna aldrig någonsin blir det. Jag tror att jag genom min roman delvis vill hedra de otroliga människor jag har fått uppleva och vara med om genom åren. De är värda att uppmärksammas.

Latenta höjder

Latenta höjder

  • Förlag: Vulkan
  • Format: Storpocket
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2022-08-09
  • ISBN: 9789189480612

Vad vill du att läsaren tar med sig från din bok?
– Jag hoppas att man har blivit eftertryckligt påmind om den magi som finns i människor. I alla människor, inte bara de som hörs och syns mest. 

När boken nu kommit ut känner Annika Björkhem en stor lättnad. 

– Jag kommer från en författande släkt och har känt mina anfäders uppmaning att skriva. Min mormor var en etablerad författare och mina föräldrar har också skrivit. Utöver det har jag alldeles på egen hand lagt mig till med en extrem och ganska plågsam drivkraft. Jag har under hela mitt liv känt att om jag inte skriver en bok – världens bästa bok – har jag inte gjort allt som det var tänkt att jag skulle göra här i livet. Nu har jag då skrivit en bok, kanske inte världens bästa bok men en bra bok. Och det är en otrolig befrielse. Nu kan jag gå ut med min hund och titta på teve under resten av mitt liv. 

Om författaren:

Annika Björkhem föddes i Lund 1973 men är övervägande uppvuxen i Simrishamn. Hon har gått på skrivarlinje i Svalöv, bott några år utomlands, läst tretton poäng filosofi på universitetet och många fler poäng på Komvux. Hon har utbildat sig till socionom och varit socialarbetare i hela sitt vuxna liv. Den saken har aldrig upphört att stimulera hennes fantasi. Utan att någonsin avslöja något som verkligen är hemligt har hon under alla år skrivit så mycket hon orkat. Ett oändligt antal Berättelser Ur Livet till vissa veckotidningar, noveller till andra veckotidningar. Hon har också skrivit två romaner – en som inte blev något och en som blev något. Numera plågas hon inte längre av prestationsångest. Hon bor lugnt i Floda utanför Göteborg tillsammans med sin familj. 

Latenta höjder

Latenta höjder
Författare
Förlag Vulkan
GenreSvenska berättare
FormatStorpocket
SpråkSvenska
Antal sidor338
Vikt380 gr
Utgiven2022-08-09
SABHc
ISBN 9789189480612


På motivationsboendet Höjden, i socialtjänstens yttersta utposter, lever Juri, som är healer, Melody som kanske är ett hopplöst fall, Stellan, som har en djungel i magen och familjen Dhari som är fullkomligt felplacerad.


Sommarvikarien Bett försöker förstå hur man arbetar med latent motivation medan Haaken tycker sig redan veta det. Vad han inte kan förstå är varför det ska vara så omöjligt för Malena Völing att vara professionell.


Latenta höjder är en originell fundering om motivationsarbete, om hemligheter och om synder som kanske är oförlåtliga. Det är en roman om en ytterst dysfunktionell arbetsplats - som samtidigt är något helt annat.

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll är artiklar som finansieras av förlag eller författare som vill förmedla information om sina böcker. Det kan även vara andra företag med tjänster eller produkter, främst relaterade till böcker. Är du intresserad av att köpa sponsrade artiklar så kontakta en av våra säljare på sales@boktugg.se. Läs mer om våra alternativ för annonsering

sales@boktugg.se