Jonatan Olofsgård debuterar med Sommaren tar slut

Jonatan Olofsgård. Sotick Photography

Det var först när jag blev förälder som mitt skrivande lossnade på riktigt, även om jag skrivit i omgångar hela livet. Det var förlösande att inte längre ha tid över, att jag var tvungen att prioritera skrivande om det alls skulle bli något. Att första boken handlar om föräldrar och barn är därför kanske inte så konstigt. Och att det är skräck känns som att återvända hem. Jag växte upp på en diet av skräck från åttiotalet, fantasy och gamla sf-romaner. När jag för länge sedan började skriva var det just skräck som gällde.

Som barn är relationen till vuxenvärlden alltid villkorad. Även de mest tålmodiga och förstående vuxna kan i grunden framstå som oberäkneliga. Barns preferenser kan alltid viftas undan. Och som vuxen vill man gärna förtränga det, för vem vill egentligen tillhöra överheten och kännas vid sin maktposition? Samtidigt är det nog få föräldrar som inte har drömt om att vara någon annanstans, om att slippa allt ansvar och alla uppoffringar. Frågan om vad som händer om man drar det till sin spets har legat och grott i mig länge nu.

Sommaren tar slut

Sommaren tar slut

Tom och Lea reser med föräldrarna till sommarstugan för att bomma igen inför hösten.
Morgonen därpå lämnas de ensamma när föräldrarna åker iväg på ett ärende, men tiden går utan att de kommer tillbaka.
På andra sidan sjön bor Udo, den gamla mannen med ögon av is och händer som får en att tänka på blanka vapen. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL