Denna artikel sponsras av författare/förlag

David Aretorn debuterar med historisk fiction om människans längtan efter evigt liv

Bild: Privat.

David Aretorn debuterar med Publius bekännelse – början på slutet. Det är första delen i en serie om åtta böcker där berättelsen med övernaturliga inslag utspelar sig mot en bakgrund av andra världskriget, i ett gränsland mellan verklighet och myt.

En bokserie i åtta delar, med flera parallella historier som utspelar sig under andra världskriget och väver in krigets fasor med religiösa mytbildningar och övernaturlighet är kanske inte det enklaste receptet för en debuterande författare. Men David har alltid hittat på historier och en duktig stödlärare på lågstadiet hjälpte honom att använda berättelserna för att lära sig läsa och skriva, trots dyslexi.  

– Jag har en hjärna som har svårt att vara tyst och stilla. Ett sätt att hantera den är att dikta ihop historier.

Publius bekännelse : början på slutet

Publius bekännelse : början på slutet

  • Förlag: Vulkan
  • Format: Danskt band
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2022-06-10
  • ISBN: 9789189345706

I boken får läsaren följa flera karaktärer genom berättelsen och ta del i både deras vardag som deras jakt efter templet. De flesta av dem brottas med någon form av dysfunktion, men kärleken lyser igenom som en fyr i ett mörker av begär och ondska.

– Min bokserie tar sitt avstamp i kristen skapelsemytologi där jag har tagit mig friheten att frasera den något för historien. Drivkraften i historien är människans ständiga bedräglighet och enfald. Den ständiga längtan efter evigt liv och total makt driver olika grupperingar så som SS, den hemliga organisationen Bevararna och döden att finna skapelsen tempel för att med olika motiv fortsätta med den sjunde dagen.

David beskriver Publius bekännelse – början på slutet som en korsning mellan böcker av Dan Brown och Stephen King. Storyn kom först och fascinerade honom, liksom bakgrundshistorierna om karaktärerna. Berättelsen krävde ett kaotiskt sammanhang och där passade andra världskriget bra. Han använde sig av kunskaper i områden han redan kan.

– Jag kommer från en kyrklig bakgrund och kan Bibeln hyggligt och jag har ganska bra koll på tiden kring andra världskriget.

Att skriva böcker med dyslexi är i sig en utmaning, men David har hittat vägar. En lösning är uppläsningsfunktionen i Word som hjälper honom att höra om något inte stämmer i texten.

– Dyslexin är ett riktigt bekymmer. Jag har svårt att se ändelser på ord och att se om det saknas ord. Jag kan ingen grammatik, men jag kan skriva.

Om författaren:

David Aretorn debuterar med Publius bekännelse – början på slutet, den första delen i en bokserie om åtta delar. Han bor i Umeå med sin fru, arbetar som projektledare och har två vuxna barn och barnbarn. På ardacapo.se får läsare veta mer om skrivandet.

Publius bekännelse : början på slutet

Publius bekännelse : början på slutet
Serie Den sjunde dagen
Författare
Förlag Vulkan
GenreSvenska berättare
FormatDanskt band
SpråkSvenska
Antal sidor413
Vikt500 gr
Utgiven2022-06-10
SABHc
ISBN 9789189345706

Adjutanten lämnade bunten med dagens post på skrivbordet och slog ihop klackarna följt av Hitlerhälsningen innan han lämnade rummet. Himmler strök sig över sin tunna mustasch medan han betraktade högen. I dess mitt, stack ett tjockt kuvert ut som väckte hans nyfikenhet. Långsamt drog han fram det och kände på det. Den var tung och förseglad med lacksigill med ett snirkligt M ingjutet. Han bröt det och skakade fram en röd anteckningsbok och ett brev. Han lyfte upp det och rättade till glasögonen. Endast två ord var skriven i snirklig handstil och han fick anstränga sig för att kunna läsa dem. Han drog häftigt efter andan. Skapelsens tempel. Underskrivet endast med M.

Han kände hur hjärtat slog i bröstkorgen och hur händerna började skaka. Han fumlade med telefonen innan adjutanten svarade. "Ring Otto Schütz."

När världen står i brand lurar det övernaturliga i skuggorna. Ett mörker kryper sig på och när sig på det kaos som råder. Tusenårsriket tar sin början.

Första boken i en romanserie som spänner sig över andra världskrigets alla fasor och mänsklighetens alla ansikten. En bokserie om skapelsens slutliga fullbordan, den sjunde dagen.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll är artiklar som finansieras av förlag eller författare som vill förmedla information om sina böcker. Det kan även vara andra företag med tjänster eller produkter, främst relaterade till böcker. Är du intresserad av att köpa sponsrade artiklar så kontakta en av våra säljare på sales@boktugg.se. Läs mer om våra alternativ för annonsering

sales@boktugg.se