21 september 2022 – nu laddar vi för Bokmässan

📅 Utgivningar idag: Åttio nya titlar, exempelvis Skuggan av paradiset av Håkan Lindgren (missa inte hans gästblogginlägg på söndag). Idag släpps även En narkomans dagbok av Aleister Crowley. Hockeysäsongen drar igång och då är det kanske läge för Salo : mtt liv bakom masken av Ronnie Rönnkvist och Tommy Salo. Eftersom Bokmässan börjar imorgon avslutar vi med en drinkbok: Swedish Noir Cocktails av deckar- och matkonnässörerna Kerstin Bergman och Hans-Olov Öberg.

🎂 Födelsedagar: Författaren H.G. Wells (1866-1946) föddes den 21 september. Science fiction-författare känd för bland annat Världarnas krig (här den lättlästa versionen) vars dramatisering skrämde slag på amerikanska radiolyssnare 1938. Har även skrivit Tidsmaskinen. Fyller år idag gör skräckmästaren Stephen King (född 1947). På svenska aktuell med En saga.

🕊️ Många dagar den 21 september: Internationella fredsdagen, Internationella Alzheimerdagen och Minigolfdagen. Fredsdagen är ”en av FN:s internationella dagar, instiftad för att vädja till världens länder om ett 24 timmar långt eld upphör och icke-våld åtminstone en gång om året.” Det finns en rad böcker om Alzheimer utgivna på senare år, som Inställt p.g.a. Alzheimers av Peter Miretoft och Alzheimer Kärlek Anhörig : att leva tillsammans som anhörig av Bert Eriksson.xxx. xxxx


Uppdateras under dagen …

redaktion@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter