Alzheimer Kärlek Anhörig : att leva tillsammans som anhörig

Alzheimer Kärlek Anhörig : att leva tillsammans som anhörig
Författare
Förlag Ebokförlag Gullestad
GenreMemoarer och biografier
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor238
Vikt320 gr
Utgiven2021-04-28
SABLz
ISBN 9789188317322
Bert Eriksson är en multibegåvad bondpojke med rötterna i den norrländska myrmarken. Han har utan egentlig utbildning dragit sig fram i livet med ett konstnärligt och praktiskt tänkande.

Som fotograf, målare och skribent för att inte tala om restaurang man och långseglare tillsammans med sin kära hustru Elsmari.
För 38 år sedan blev han kär, och kärleken till Elsmari lever än idag trots att hon för sju år sedan insjuknade i demenssjukdomen Alzheimer. Elsmari jobbade dessförinnan på laboratorium i Uppsala och På Linköpings regionsjukhus som assistent åt professor Bernt Kessler, forskare i ofrivillig barnlöshet. Hon har hjälp till att sätta många barn till världen förutom sina egna två, en son och en dotter.

Bert och Elsmari har seglat i 30 år med avbrott för att tjäna till sitt uppehälle på restaurangbåten Kung Carl Gustaf i 13 år dagliga turer mellan Uppsala och skokloster. Elsmari har författat tre böcker Vi älskar att segla, Friskt vågat och Vårt liv ombord samt ett stort antal artiklar i båtpress.

Bert Har nu skrivit en bok om hur det är att vara anhörig och vårda en Alzheimer sjuk, sedan de flyttat till Västerbotten och byn Rökå sedermera. till behandlingshemmet i Malå. Boken sammanställt av Dagboksnoteringar om hur sjukdomen utvecklas och Berts tankar om tillvaron.

Bosse Rundkvist.