Podimo tar in 625 Mkr i nytt kapital för fortsatt tillväxt

Podimo
Podimo är lönsamt på den danska marknaden och tar nu in motsvarande 625 Mkr till fortsatt expansion. Bild: Skärmdump podimo.dk

Danska Podimo som erbjuder podcasts och ljudböcker har genomfört ytterligare en kapitalrunda på 58,6 miljoner euro (ca 625 Mkr).

Podimo har startats av Morten Strunge som även grundade Mofibo som fortfarande är namnet på ljudbokstjänsten i Danmark även om den ägs av Storytel sedan 2016. Strunge satt under några år i Storytels styrelse.

Är då Podimo en konkurrent till Storytel? Ja och nej. Fokus ligger mer på podcasts än på ljudböcker men i Danmark går det att hitta ljudböcker av författare som Lee Child och Jan Guillou. Podimo har ännu inte lanserats på den svenska marknaden, däremot gick man nyligen in på den finska. Podimo finns sedan tidigare även i Norge, Tyskland, Nederländerna, Spanien och Latinamerika.

Den nya kapitalrundan på 58,6 miljoner euro (motsvarande 625 Mkr) ska användas för fortsatt expansion. Den leddes av 83North, Highland Europe, och Saban Ventures men även befintliga investerarna Chr. Augustinus Fabrikker, Heartcore och Headline deltog.

Podimo har totalt tagit in 160,2 miljoner euro (motsvarande 1,71 miljarder kronor), senast i november 2022 då man tog in 78 miljoner euro.

Enligt Music Business Worldwide har Podimo dubblat antalet anställda sedan 2021 och ökat antalet abonnenter med 500 procent.

– Med den nuvarande marknadssituationen är det även viktigt att visa finansiell hållbarhet. Därför är vi extra nöjda med att se vår första marknad nå lönsamhet bara tre år efter lanseringen av Podimo, med flera marknader på samma bana, säger Morten Strunge.

Arnon Dinur, partner på investeraren 83North menar att de tror starkt på Podimos möjligheter att bli världsledande på ”spoken-word audio”.

Kanske Storytel och Spotify har lite invändningar?

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL