Norskt hederspris till Håkan Nesser

Håkan Nesser har tilldelats det norska hederspriset Den gylne revolver. Arkivbild: SÖREN ANDERSSON / TT.

Författaren Håkan Nesser prisas av norska Rivertonklubben som i dagarna delade ut sitt internationella hederspris Den gylne revolver – för första gången på tio år.

Rivertonklubben är en norsk förening som sedan 1972 arbetar för att främja kriminallitteratur i Norge. Själva prisceremonin äger rum i Norge den 27 oktober.

Håkan Nesser har sålt runt en halv miljon böcker i Norge. Han är en av flera svenskar som har tilldelats Den gylne revolver. Bland tidigare mottagare finns Henning Mankell och Maj Sjöwall.

Nesser är aktuell med boken En främling knackar på din dörr : och två andra brottstycken från Maardam med omnejd som släpptes i somras.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL