Sofie Sarenbrant och Carina Bergfeldt skriver ny spänningsserie på Forum

Författaren Sofie Sarenbrant och journalisten Carina Bergfeldt bildar en ny författarduo. Födelsedagen, första delen i deras nya spänningsserie, ges ut av Bokförlaget Forum hösten 2023. Foto: Privat.

Carina Bergfeldt förverkligar bokstavligt en dröm och bildar en ny författarduo med Sofie Sarenbrant. Första delen i deras nya spänningserie kommer på Bokförlaget Forum hösten 2023.

– Jag drömde en så verklighetstrogen dröm: Min vän Sofie och jag hade lämnat män och barn hemma och åkt på skrivresa. På en vecka fick vi ihop en bok. När jag vaknade ringde jag Sofie som sa ”vi åker”. Och det gjorde vi. Det var ännu roligare att skriva med Sofie i verkligheten än i drömmen, säger Carina Bergfeldt i ett pressmeddelande.


ANNONS


Två populära författare tar därmed ett nytt steg i sitt författarskap genom att för första gången skriva tillsammans med någon. Projektet som alltså startade likt en scen hämtad ur fiktionen.

–  Jag har aldrig tänkt att jag skulle skriva en bok med någon annan. Sedan ringde Carina. Plötsligt öppnades en möjlighet som inte gick att motstå. Det blev den bästa skrivveckan i mitt liv. Varför har jag inte delat författarskapet med någon tidigare? Man blir dubbelt så kreativ och har dubbelt så roligt när man skriver, säger Sofie Sarenbrant.

Sarenbrant ger sedan tidigare ut sin deckarserie om Emma Sköld på Bookmark medan Carina Bergfeldt är utgiven på Norstedts men även på Bookmark (psykologiska kriminalromanen Fotografiet, uppföljaren till hennes debut Fadersmord som kom på Frank förlag 2012 men därefter getts ut i pocket och som ljudbok på andra förlag). Det nya samarbetet hamnade däremot på Forum.

– Vi hade ett möte med Forum där de verkligen golvade oss med sin vision om hur de vill jobba med Födelsedagen. Det ska bli så kul att göra detta tillsammans, säger Carina Bergfeldt.

– Superduon Sarenbrant & Bergfeldt är ett av de mest spännande samarbeten vi fått se och vi är oerhört stolta och glada att få välkomna dem till Forum. Det här är en mycket stor satsning för oss och alla vi på förlaget laddar för lanseringen. Vi kan lova att Födelsedagen kommer att ta bokälskarna med storm, säger Annie Kabala, förlagschef på Bokförlaget Forum.

Författarduons första bok Födelsedagen beskrivs som en psykologisk spänningsroman och starten för en ny serie. Den första boken ges ut av Bokförlaget Forum hösten 2023.


ANNONS


– Direkt när jag fick höra om hur den här bokidén föddes kände jag att det här blir en succé, det är en framgångsfaktor när det finns så mycket lust och energi från start. Och när jag sedan fick läsa första versionen av manus var jag fast från första raden. Berättelsen har ett oerhört driv och jag kan redan se tv-serien framför mig. Jag ser enormt mycket fram emot att utveckla och lansera Födelsedagen tillsammans med Carina och Sofie, säger Jennie Sjögren, förläggare på Bokförlaget Forum.

Sofie Sarenbrant, född 1978, är författare. Hon debuterade 2010 och vann det prestigefulla priset Årets svenska deckarförfattare 2019 och 2020. Hennes böcker om kriminalinspektör Emma Sköld har rönt stora framgångar och sålts i över 4 miljoner exemplar i 15 länder. Sofie Sarenbrant har gett ut 14 böcker.

Carina Bergfeldt, född 1980, är journalist och författare. Idag arbetar hon som programledare på SVT och är värd för talkshowen Carina Bergfeldt. Tidigare har hon även varit SVT:s USA-korrespondent samt arbetat som reporter och kolumnist på Aftonbladet. Hon har tilldelats Stora Journalistpriset, Årets stilist och tv-priset Kristallen. Carina Bergfeldt har givit ut tre böcker som sålts till 15 länder.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Den här artikeln är möjlig tack vare

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Vill du bidra med mindre belopp går det bra att swisha på 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.