Anna-Karin Palm prisas av Akademien

Författaren Anna-Karin Palm är en av fem som tilldelas Doblougska priset. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Doblougska priset, avsett att belöna och understödja svensk och norsk skönlitteratur samt litteraturhistorisk forskning, har i år tilldelats de norska författarna Victoria Kielland och Lars Mytting samt de svenska författarna Per Odensten och Anna-Karin Palm.

Prisbeloppet är 200 000 svenska kronor per mottagare. Doblougska priset utgår ur Stiftelsen Doblougska fonden och delas ut av Svenska Akademien.

Fjolårets pristagare var Kjartan Hatløy, Mona Høvring, Arne Johnsson och Staffan Söderblom.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.