De kan få SR:s novellpris 2023

Anna-Karin Palm är en av fem författare som har nominerats till novellpriset. Arkivbild: Fredrik Sandberg/TT.

Anna-Karin Palm, Katarina Kieri och Mikael Yvesand har chans att få Sveriges Radios novellpris 2023. Den 26 april presenteras pristagaren i P1.

Sammanlagt fem noveller har nominerats till novellpriset av en jury som består av bokcirklar runt om i landet. Karin Erlandsson tävlar med ”Lådan”, Jesper Larsson med ”Ang. ärende 6.14”, Katarina Kieri med ”Under himlavalvet”, Mikael Yvesand med ”Oris” och Anna-Karin Palm med ”Agnes & Betty”.

Novellerna finns att lyssna på i Sveriges Radio Play och på SR:s hemsida. De sänds också i P1 17–21 april.

Sveriges Radios novellpris instiftades 2002 och priset har tidigare gått till författare som Annika Norlin, Håkan Nesser och Karin Smirnoff.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.