Söderköping arrangerar poesifestival även 2022.

Poesifestival i Söderköping även 2022 – i mitten av oktober

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Förra årets poesifestival i Söderköping blev så lyckad att den återkommer, men i år senare på hösten.

Det blir en poesifestival i Söderköping även i år, den 14 och 15 oktober är det dags. Förra årets poesifestival var den första och kom paradoxalt nog till efter att pengar som Kulturrådet bidragit med på grund av pandemin inte kunde användas till det litteraturprojekt som var planerat. I stället lades alla pengar på ett evenemang.

– Vi har i många år tänkt att det skulle vara roligt att göra något med poesitema, vi har märkt att det finns ett stort intresse. Nu fick vi chansen och det blev lyckat, vi fick mycket beröm både från medverkande poeter och publik. Det blir himla roligt att göra det igen, säger Anders Karlin på Söderköpings bokhandel som tillsammans med Söderköpings stadsbibliotek arrangerar festivalen.

Festivalen innehåller programpunkter runt om i stan och en stor del kommer att äga rum på Söderköpings brunn. Flytten från augusti till oktober har flera orsaker, men framförallt att sommarsäsongen är intensiv både vad gäller evenemang och lokaler.

– Vår tanke är att festivalen ska ta poesin ut i Söderköping, säger Karolina Nilsson på Söderköpings stadsbibliotek.

Förra årets festival uppskattades mycket för blandningen av etablerade och ännu inte så etablerade poeter.

Vilka poeter som kommer att medverka i år ska presenteras i mitten av maj. Arrangörerna förefaller oerhört nöjda med urvalet, som ska innehålla flera namn som är ”rätt i tiden”.

– Alla vi kontaktat har sagt ja. Det är ett tecken på att den ligger bra i tiden, bokmässan är över och julstressen har inte börjat än, säger Anders Karlin.

Söderköpings poesifestival arrangeras med stöd från Svenska Akademien och Kulturrådet samt region Östergötland.

Christina Kihlström

Christina Kihlström

Christina Kihlström frilansar som journalist och skribent.

christina.kihlstrom@gmail.com

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.