Poesifestival i Söderköping även 2022 – i mitten av oktober

Söderköping arrangerar poesifestival även 2022.

Förra årets poesifestival i Söderköping blev så lyckad att den återkommer, men i år senare på hösten.

Det blir en poesifestival i Söderköping även i år, den 14 och 15 oktober är det dags. Förra årets poesifestival var den första och kom paradoxalt nog till efter att pengar som Kulturrådet bidragit med på grund av pandemin inte kunde användas till det litteraturprojekt som var planerat. I stället lades alla pengar på ett evenemang.

– Vi har i många år tänkt att det skulle vara roligt att göra något med poesitema, vi har märkt att det finns ett stort intresse. Nu fick vi chansen och det blev lyckat, vi fick mycket beröm både från medverkande poeter och publik. Det blir himla roligt att göra det igen, säger Anders Karlin på Söderköpings bokhandel som tillsammans med Söderköpings stadsbibliotek arrangerar festivalen.

Festivalen innehåller programpunkter runt om i stan och en stor del kommer att äga rum på Söderköpings brunn. Flytten från augusti till oktober har flera orsaker, men framförallt att sommarsäsongen är intensiv både vad gäller evenemang och lokaler.

– Vår tanke är att festivalen ska ta poesin ut i Söderköping, säger Karolina Nilsson på Söderköpings stadsbibliotek.

Förra årets festival uppskattades mycket för blandningen av etablerade och ännu inte så etablerade poeter.

Vilka poeter som kommer att medverka i år ska presenteras i mitten av maj. Arrangörerna förefaller oerhört nöjda med urvalet, som ska innehålla flera namn som är ”rätt i tiden”.

– Alla vi kontaktat har sagt ja. Det är ett tecken på att den ligger bra i tiden, bokmässan är över och julstressen har inte börjat än, säger Anders Karlin.

Söderköpings poesifestival arrangeras med stöd från Svenska Akademien och Kulturrådet samt region Östergötland.

Christina Kihlström

Christina Kihlström

Christina Kihlström frilansar som journalist och skribent.

christina.kihlstrom@gmail.com

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,