Programmet klart för Söderköpings poesifestival 20–21 augusti 2021

Thomas Tidholm, författare, dramatiker och poet. Foto: Po Tidholm

Söderköpings första – och fysiska – poesifestival äger rum den 20–21 augusti 2021. Programmet bjuder på både poesi, konst, musik och samtal.

Det är Söderköpings Bokhandel & Antikvariat och Söderköpings Stadsbibliotek som står bakom Söderköpings poesifestival, och programpunkter kommer att hållas både i bokhandeln och på biblioteket. Men festivalen kommer att synas även på andra platser i staden i form av öppen scen, uppläsningar och andra typer av framträdanden.

Poesifestivalen kommer invigas av Jonas Ellerström, poet, översättare och förläggare. Han följs av finlandssvenska Matilda Södergran och Fredrik Ekelund/Marisol M. 

På lördagen kommer Thomas Tidholm att framträda. Senare samma dag kommer Jonas Ellerström och festivalens projektledare Mats Granberg hålla ett samtal om poeten Petter Bergman. Söderköpingspoeten Marianne Wik läser dikter på östgötska. Helga Krook och pianisten Kristine Scholz skapar ett program med poesi och musik. Lördagskvällen inleds med två pass. Det första med Nachla Libre, Östgötateaterns chef Nils Poletti och Hanna Rajs Lara. Det andra med Jila Mossaed och Olivia Bergdahl.

Poesin kommer synas på flera scener: Söderköpings Brunn, Söderköpings Bokhandel & Antikvariat och Söderköpings Stadsbibliotek. På restaurangen Håll Bar & Kök kommer det finnas öppna scener med Pilsnerpoesi live och online som avslutar både fredag och lördag kväll, alltmedan konst skapad av Mika Liffner och inspirerad av hennes morfar, poeten Axel Liffner, visas på väggarna. 

Alla programpunkter är gratis men det krävs att man bokar biljetter på förhand då det finns begränsat antal platser på grund av coronarestriktioner.

Här hittar du mer information om poesifestivalen och fullständigt program.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.