Lorentz ger ut diktsamling

Artisten Lorentz Berger kommer ut med en diktsamling. Foto: Lisa Arfwidson / SvD / TT

Lorentz satsar på lyriken i stället för musiken. Han utkommer med diktsamlingen En dans den döda sommaren på Fri Tanke förlag den 20 maj.

Diktsamlingen ges ut i samband med hans avskedsspelning på Filadelfiakyrkan i Stockholm.

”Musiken kunde inte hålla de här texterna tillbaka”, säger Lorentz själv i ett pressmeddelande.

I fjol gick Lorentz Berger ut med att han avslutar sin artistkarriär med ett sista album och en sista konsert. Han kommer dock inte att lämna musikvärlden helt, utan fortsätter som producent och med att ge ut andra artister på sitt eget skivbolag Switching Lanes.

Grammisbelönade Lorentz slog igenom tillsammans med sin bror i duon Lorentz & Sakarias. 2014 släppte han sitt kritikerhyllade första soloalbum ”Kärlekslåtar” som följdes av ”Lycka till” 2017 och ”Krig och fred” som kom 2020.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL