David Lagercrantz gör tv-serie om glömda mord

David Lagercrantz
Författaren David Lagercrantz. Arkivbild: Christine Olsson/TT.

I en ny dokumentärserie i SVT – ”Skrik från förr”ska författaren David Lagercrantz uppmärksamma en rad bortglömda mord.

”Skrik från förr” tar upp mordfall från tidsperioden 1850-1930 och Lagercrantz, som även har ett förflutet som krimreporter, gräver i arkiven men drar även paralleller till nutid.

– Ett mord kan vara en fantastisk spegel av samtiden och historien. Ett mord, brukar jag säga, är som en kniv som skär genom samhällets fasad, och visar upp dess sår, säger han i ett pressmeddelande.

”Skrik från förr” får premiär i sommar, exakt datum är inte fastslaget.

Fotnot: David Lagercrantz är aktuell med spänningsromanen Obscuritas som släpptes i november och fram till 31 mars 2022 finns på Bokrean hos Bokus och Adlibris. Men den släpps även som storpocket den 10 mars.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

En balansgång i ondska

Anne Agardhs ”Med slavar i lasten” är en historisk roman baserat på ett verkligt livsöde; en svensk man som var slavhandlare på 1700-talet.

För tjugo år sedan ville Anne Agardh veta mer om sin släkt.

Ola Nilsson släpper novellsamling

Regelriket är ett porträtt av sonen och den förlorade modern, men också en samling berättelser om livets förutsättningar och bristningsgränser, om konst, trasig kärlek och mänskliga relationer i blixtbelysning.