Novellix lanserar i Frankrike under 2022

Lena Hammargren, vd och grundare på Novellix. Foto: Pressbild/Novellix

Drygt två år efter att svenska Novellix tog sig in på den danska marknaden är det dags för förlaget att lansera sitt koncept i Frankrike.

Ända sedan starten har Lena Hammargren, vd och grundare på Novellix, haft ambitionen att expandera utomlands. Samma år som förlaget bröt ny mark i Danmark, 2019, kom den franska litterära agenten Sophie Langlais i kontakt med novellerna och bokstöden på bokmässan i Göteborg. Langlais, som har en gedigen bakgrund i bokbranschen på bland annat det anrika förlaget Gallimard, förälskade sig i konceptet. Där och då påbörjades planerna på en expansion till Frankrike, och lite drygt två år senare har planen blivit verklighet.

– Att ta vårt koncept till just Frankrike känns jätteroligt. Att det är ett land där det finns en stark litteraturtradition och samtidigt ett stort intresse för skandinavisk design gör att den franska marknaden blir extra spännande, säger Lena Hammargren i ett pressmeddelande.

De svensktillverkade bokstöden, skapade av industridesigner Jan Landqvist, är först ut på marknaden – sedan årsskiftet hittar man dem i ett växande antal bokhandlar och presentbutiker runtom i landet. I sortimentet återfinns redan namn som Marcel Proust och Émile Zola, men fler franska porträtt väntas under året, däribland Simone de Beauvoir. I september 2022 publiceras de första fyra novellerna på franska.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL