Ljudbok på för hög volym fick polisen att rycka ut i Katrineholm

Volymen på max är inte så bra när man ska somna till en ljudbok - eller om grannarna vill somna. Foto: iStock. Montage: Boktugg. Varken poliserna eller ljudboken på bilden var inblandade i nattens händelser.

Natten till torsdagen fick polisen i Katrineholm ett annorlunda larm. En ljudbok på hög volym störde grannarna i ett flerfamiljshus, rapporterar Södermanlands Nyheter.

Det är inte alla som använder hörlurar när de lyssnar på ljudböcker. En del föredrar att spela dem på högtalaren. En del lyssnar för att kunna somna.

Men en av de boende i ett flerfamiljshus i Katrineholm spelade istället sin ljudbok på så hög volym att grannarna inte kunde sova. Någon tröttnade och ringde polisen som ryckte ut. Förvånat konstaterade de att det inte var störande musik utan en ljudbok på hög volym.

Polispatrullen knackade på men ingen öppnade. Däremot tystnade ljudboken och polisen nöjde sig med det.

– Att någon väsnas är inte ovanligt, men oftast handlar det om fest eller misstänkt bråk. Det här är första gången jag hör talas om en utryckning för en ljudbok, säger Dennis Johansson Strömberg, polisens presstalesperson, till Södermanlands Nyheter.

Vilken ljudbok som personen i lägenheten lyssnade på framgår inte.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL