Adlibrispriset 2021
2021 års bästa böcker enligt Adlibris kunder. Montage: Boktugg.

Här är alla vinnarna i Adlibris-priset 2021

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Adlibris kunder har röstat. Här är vinnarna i de nio kategorierna i Adlibris-priset 2021. Pris för Årets debutbok gick till André Catry.

Adlibrispriset kallar sig folkets pris och delas ut i en rad kategorier: Deckare, Roman, Fakta, Ungdom, Kokbok, Feelgood, Barnbok 0-6 år, Barnbok 6-12 år och Debut. Röstningen var öppen mellan 16 november och 8 december 2021.


ANNONS


”Engagemanget för 2021-års Adlibrispris var stort och omkring 20 000 personer var med och röstade fram de vinnande böckerna!”, skriver Adlibris.

En av de gladaste vinnarna var André Catry som vann debutantpriset för sin IT-thriller Honungsapan där han skildrar ”hur Sverige dras in i ett hybridkrig med cyberattacker, drönare och höjd militär beredskap på Gotland”. Låter det bekant?

– Jag blir stolt och rörd av att få vinna det här priset, det gör mig väldigt ödmjuk att få ett sådant erkännande från alla som röstat. Det är bra att så många har uppmärksammat den här boken med tanke på den hotbild vi faktiskt har mot Sverige idag. Honungsapan behandlar ett högst aktuellt ämne. Det pågår just nu ett verkligt hybridkrig som Sverige befinner sig mitt i, säger André Catry, i ett pressmeddelande från sitt förlag Southside Stories.

Han skriver nu på uppföljaren Tigerögat med releasedatum den 19 maj.

ANNONS

De övriga vinnarböckerna är titlar vi känner igen från topplistor och även nomineringarna till Årets läsupplevelse 2021.

Alla vinnare av Adlibris-priset 2021

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.