Eleanor Oliphant film
Willy Sanjuan/AP/TT Harry Bradbeer regisserar en filmatisering av storsäljande romanen "Eleanor Oliphant mår alldeles utmärkt". Arkivbild.

”Fleabag”-regissören ska göra filmatisering av ”Eleanor Oliphant”

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Den storsäljande brittiska debutromanen Eleanor Oliphant mår alldeles utmärkt ska filmatiseras, skriver Deadline.

För regin står Harry Bradbeer, som bland annat regisserat serien ”Fleabag” och filmerna om ”Enola Holmes”.

Romanen är skriven av Gail Honeyman och har sålt i 2,5 miljoner exemplar internationellt. Den handlar om Eleanor Oliphant, en kvinna utan vänner eller sociala kontakter som intalar sig själv att hon klarar sig utan relationer i livet.

Skådespelaren Reese Witherspoon valde ut romanen till sin välkända bokklubb 2017 och går in som producent via sitt bolag Hello Sunshine.

Harry Bradbeer tilldelades en Emmy i regikategorin för ”Fleabag”. Han har även regisserat flera avsnitt av Phoebe Waller-Bridges andra serie ”Killing Eve”.

Boktuggs fotnot: Eleanor Oliphant mår alldeles utmärkt gavs ut av Lind & Co på svenska 2017 och i pocket året efter. Författaren Gail Honeyman sa 2018 att hon skrev på en ny roman, men än så länge har hon inte publicerat något mer. Men hos Amazon (och Adlibris) finns en bok med titeln Gail Honeyman Untitled Book 2 som ska komma ut … 2024.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Relaterade nyheter

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.