Steffen Kragh, Koncernchef, Egmont. Foto: Nicolai Lorenzon.

Egmont vill dubbla omsättningen på digitala böcker – satsar 70 miljarder

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Egmont Saga, en del av mediekoncernen Egmont, vill dubbla omsättningen inom fem tillväxtområden – däribland digitala böcker – fram till 2025. Därför ska Egmont investera 70 miljarder kronor i innehåll.

– 2021 var ett starkt år för Egmont och det är mycket tillfredsställande att se hur fint Egmont har utvecklats med vårt medieinnehåll i den massiva internationella konkurrensen. Samtidigt har vi under de senaste åren byggt upp betydande nya affärer baserat på tre megatrender: att användarna streamar mer, spelar mer och handlar mer online. Vi vill fördubbla fem områden – digitala böcker, tv-streaming, tv- och datorspel, digitala byråer och e-handel – samt utveckla de övriga medieverksamheterna ytterligare och investera 70 miljarder kronor i innehåll, säger Egmonts koncernchef Steffen Kragh i ett pressmeddelande.

Ambitionen är att omsätta 28 miljarder kronor 2025, vilket är en markant ökning i jämförelse med 2020 då omsättningen uppgick till 16,2 miljarder kronor.

Läs mer om Egmonts satsning på Insider.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL