Carola Häggkvist skriver bok om livet bakom kulisserna

Carola Häggkvist. Arkivbild: Erik Simander/TT.

Carola Häggkvist skriver en självbiografisk bok, meddelar sångerskan på Instagram:

”2022 är året då jag sätter pennan mot pappret och tar mig tiden att berätta, med mina egna ord”, skriver hon i ett inlägg.

Memoarerna kallar hon inledningsvis för ”Carolaboken”. Den personliga skildringen ska rymma artistens egna berättelse, om det riktiga livet ”bakom kulisserna”, berättar hon.

”Hur ska man kunna berätta om sina egna erfarenheter, känslor och upplevelser medan man gör allt för att överleva, för att själsligen hålla sig ovanför vattenytan med ett gemensamt litet barn?”, skriver Carola Häggkvist i inlägget.

Boktuggs fotnot: Många författare blir nog lite avundsjuka på Carola som får så mycket uppmärksamhet för en bok hon inte börjat skriva. Fem timmar efter Instagraminlägget (som i skrivande stund gillats av över 3000 personer) sprids nyheten av media. Å andra sidan har hon en så stor plattform att hon fått ut budskapet även utan tidningarna – hennes Instagram har 216 000 följare.
Det blir inte heller hennes första bok, 2016 släpptes En godare jul med Carola : från advent till nyår. Kommer hon att skriva helt själv – eller har hon anlitat David Lagercrantz (som ju liksom Carola medverkar i Stjärnorna på slottet)? Det återstår att se – liksom vilket förlag som får äran att ge ut hennes självbiografi (?).

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Johanna Melén med ny bok om länderna i Putins skugga

Imperiehunger är en bok om de självständiga länder som genom historien dominerats av Ryssland och som fortfarande drygt tre decennier sedan Sovjetunionens fall kämpar för att ses som något annat än före detta sovjetrepubliker.