Majvi Holm debuterar med släktmemoar

Debutanten Majvi Holm. Foto: Jonas Holm

Mitt liv började i ett barnrikehus i södra Helsingborg, i ett boende subventionerat av staten. Jag är yngst av sex syskon i en arbetarfamilj där vår far prioriterade bort allt som hade med bildning att göra. I vårt hem fanns varken böcker eller musik, däremot fanns där alltid någon att leka med ute på gården. Vi syskon fick tidigt lära oss vikten av att arbeta och betala hemma, ändå kämpade jag för att få läsa vidare. När jag kom in på flickläroverket möttes jag av kunskapstörstiga jämnåriga från välbärgade hem och fick på så sätt inblick i en annan värld. Efter studentexamen blev jag antagen till en yrkesinriktad datautbildning i Malmö som sedan följdes av en anställning som programmerare, i en bransch jag blev trogen i fyrtio år. När jag fick mitt första barnbarn började jag tänka tillbaka på min egen barndom och blev varse hur annorlunda den varit jämfört med hur barn växer upp idag. Jag insåg att jag hade mycket att berätta. Detta blev början på en spännande resa långt bak i tiden.

Skiner solen alltid hos mormor? : en släktmemoar

Skiner solen alltid hos mormor? : en släktmemoar

Utsatthet och klasstillhörighet präglar livet för de starka karaktärer som bär denna berättelse genom samhällsutvecklingen i det svenska 1900-talet. År 1935 beslutar Sveriges riksdag att satsa på särskilda "barnrikehus" för att minska trångboddheten i de hastigt växande städerna. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL