bokbranschen
Läst & hört i bokbranschen. Illustration: iStock.

Hört & läst 19 november 2021

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

🎪 Rekordmässa. Sharjahs internationella bokmässa i Förenade Arabemiraten den 3-11 november slog nytt publikrekord med nästan 1,7 miljoner besökare med 109 nationaliteter. Totalt deltog 1632 förlag från 83 länder. Arrangörerna menar att de är den största bokmässan i världen – i alla fall i år. (Publishers Weekly)

🤳 Snabbrecension. Tycker du att Instagram-recensioner är för långa? På Tiktok trendar nu videos där en, två eller till och med tre böcker ”recenseras” på femton sekunder, kanske ska vi snarare kalla det virala boktips. Videor med hashtaggen #BookTok har fått över 26 miljarder visningar. (The Guardian)

🐼 KinaCensur. ”I den bästa av världar gör förlag och kartproducenter förstås som Natur & Kultur och slutar trycka sina böcker i Kina. Men de låga tryckkostnaderna i landet gör att det kan vara svårt av konkurrensskäl”, skriver Patrik Kronqvist. (Expressen)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL