Annika Norlin får Karin Boyes litterära pris – hade Boye-citat på väggarna

Annika Norlin Karin Boye pris
Annika Norlin känner sig hedrad bara över att vara påtänkt till Karin Boyes litterära pris. Arkivbild: Jessica Gow / TT.

Artisten, låtskrivaren och författaren Annika Norlin får Karin Boyes litterära pris. Priset ges till en författare som gett ut ett verk ”i Karin Boyes anda”.

I ett pressmeddelande säger sig Annika Norlin vara stolt över att ens ha blivit påtänkt till priset:

”Jag har ingen aning om hur mycket det märks för andra, men jag själv vet hur mycket Karin Boye har betytt för mig som skribent. Sextonåriga Annika med sin tummade Karin Boye-samling och Boye-citat på väggarna hade exploderat av glädje om hon vetat detta.”

I fjol debuterade Annika Norlin med novellsamlingen Jag ser allt du gör som blev nominerad till Augustpriset.

Karin Boyes litterära pris är på 25 000 kronor.

Tidigare pristagare
2012 – Nina Hemmingsson
2013 – Athena Farrokhzad
2014 – Tony Samuelsson
2015 – Tom Malmquist
2016 – Ulrika Wallenström
2017 – Johan Svedjedal
2018 – Elisabeth Hjorth och Rasha Alqasim
2019 – Alva Dahl
2020 – Alejandro Leiva Wenger

Om Karin Boyes litterära pris
Huddinge kommuns litterära pris till minne av Karin Boye delas ut till författare som utkommit med verk i Karin Boyes anda inom de två föregående åren. Priset är ett samarbete mellan Huddinge kommun och Karin Boyes litterära sällskap. Det är 22:a gången priset delas ut och prissumman är på 25 000 kronor.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL