Tre författare nominerade till Svenska Dagbladets litteraturpris

Balsam Karam är nominerad både till Svenska Dagbladets litteraturpris och till Augustpriset för sin roman "Singulariteten". Arkivbild: Fredrik Sandberg/TT.

Balsam Karam, Maxim Grigoriev och Agnes Lidbeck är nominerade till Svenska Dagbladets litteraturpris som delas ut i december.

Balsam Karam har chans att få priset för sin roman ”Singulariteten” och Maxim Grigoriev för romanen ”Europa” – båda är för övrigt nominerade även till årets Augustpris.

Agnes Lidbeck kan få Svenska Dagbladets litteraturpris för sin senaste roman ”Nikes bok”.

Priset är på 30 000 kronor och har delats ut sedan 1944 till en författare vars ”författarskap är under stark utveckling”. I fjol gick det till Karin Smirnoff för sviten om Jana Kippo.

Böckerna som kan ge SvD:s litteraturpris

Singulariteten

Singulariteten

Europa

Europa

Nikes bok

Nikes bok

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL