Fem steg till självläsande böcker via ljudböcker med talsyntes

Ljudböcker via talsyntes är första steget mot självläsande böcker. Bild: iStock.

Talsyntes kommer aldrig att ersätta den mänskliga rösten. Framför allt inte i en ljudbok. Du har säkert hört resonemanget, som bygger på dagens teknik men framför allt gårdagens teknik. Det beror också på att vi ännu inte tagit de sista stegen på trappan till helautomatiskt upplästa böcker, självläsande böcker.

Talsyntes är ingenting nytt. Faktum är att man skulle kunna hävda att skriftspråket endast är ett sätt att lagra talade ord för att de senare ska kunna återges.

Redan betalande prenumerant? Logga in för att läsa

Annars köp en prenumeration idag – du kan prova en månad för 39 kr.

Varför betalvägg? Knappt 1 % av artiklarna här på Boktugg går att läsa enbart som betalande prenumerant. Det är material som vi vet har ett stort värde för den som jobbar i bokbranschen på ett eller annat sätt. Som prenumerant får du nya utgåvor av Analysbrevet direkt i din inbox och dessutom tillgång till ett växande arkiv.

Inloggad men kan fortfarande inte läsa artikeln? Då har du sannolikt ingen aktiv prenumeration. Kanske har den gått ut för att betalningen fallerat, vilket kan hända när kreditkortet inte längre är giltigt. Kolla dina prenumerationer här.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.