Erika Åberg författare bok Årets inredningsinspiratör
Erika Åberg är byggnadsantikvarien, författaren och programledaren som inspirerar och sprider kunskap både via böcker och tv-program - och i sociala medier. Nu får hon pris som Årets inredningsinspiratör. Foto: Pressbild.

Författaren Erika Åberg fick priset Årets inredningsinspiratör 2021

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Byggnadsvårdaren, programledaren och författaren Erika Åberg har utsetts till Årets inredningsinspiratör av Hus & Hem.

Priset ”Årets inredningsinspiratör” delades ut under torsdagskvällen i samband med evenemanget Stora Stylingkvällen på Bryggarsalen i Stockholm. Det går till en person som spridit glädje, kunskap och inspiration för hemmet – det kan gälla inredning, trädgård, design eller arkitektur.

I tät konkurrens med övriga nominerade – inredningsprofilerna Johanna Hulander och Isabelle McAllister (som i våras kom med boken Skavank : laga, vårda och uppskatta det gamla och nötta) – röstades Erika Åberg fram som vinnare av över 1000 engagerade Hus & Hem-läsare.

Så här lyder motiveringen:
”Kärleken till gamla hus och äldre tiders hantverk genomsyrar allt Erika Åberg gör. Hon sprider sina kunskaper generöst och entusiastiskt och är en tongivande inspiratör bakom de senaste årens växande intresse för byggnadsvård. I tv-program, böcker och föreläsningar visar hon vad hållbarhet betyder i praktiken.”

Erika Åberg är byggnadsantikvarien, författaren och programledaren som inspirerar och sprider kunskap oavsett var hon verkar och syns – i bokform, genom tv-rutan eller sociala medier.

Hon är i år aktuell med boken Byggnadsvård : hur du får tid, råd och kraft att restaurera ditt hem (Norstedts) som kom ut i maj.

Erika har hyllats inte minst för sina insatser i SVT-succén ”Det sitter i väggarna”. I programmet hjälper hon ägare av gamla hus att restaurera på ett varsamt och hållbart sätt, och reder samtidigt ut husets byggnadshistoria.

– Det är jättekul och det känns fantastiskt fint att läsarna har varit engagerade. Att de röstade fram mig bland de andra fantastiska finalisterna måste väl betyda att de känner för min inredningsfilosofi. Jag har propagerat för hållbarhet ända sedan jag blev yrkesverksam, säger Erika Åberg i ett pressmeddelande.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL