Josefine Sundström har sålt en miljon böcker

Josefine Sundström har passerat drömgränsen en miljon sålda böcker. Foto: Naina Helen W. Jama

Josefine Sundström debuterade som författare 2010. Efter ett drygt decennium har hennes böcker sålt i en miljon exemplar.

För tio år sedan arbetade Josefine Sundström som tv-programledare på dagarna och på kvällarna skrev hon i hemlighet på sin debutroman. Drömmen var att skriva på heltid.

Nu, ett drygt decennium efter debuten ”Vinteräpplen”, passerar hon en milstolpe i författarkarriären med en miljon sålda böcker.

”En miljon är en magisk gräns. Jag trodde faktiskt inte att det var möjligt när jag i början satt i halvtomma bibliotek och berättade om mina historier”, säger Josefine Sundström i ett pressmeddelande från Bonnier Carlsen.

Sundström har släppt ytterligare en roman, ”Boel och Oscar” (2012) och elva barnböcker i serien Sagasagor och småbarnsböckerna om karaktären Dam-Dam.

”Att skriva för barn är fantastiskt. Jag tycker om att se världen ur ett barns perspektiv”, säger Josefine Sundström.

I början av oktober 2021 släppte Josefine Såret – läs tillsammans i serien Sagasagor.

Text: TT/Boktugg

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,