ANNONS

Gratis bok delas ut till alla femåringar

Foto: Fotolia.com

Barnboken SagaSagor: Fiffiga Kroppen och finurliga knoppen kommer under 2019 att delas ut till alla Sveriges femåringar. Det handlar om omkring 120 000 böcker.

Boken SagaSagor: Fiffiga Kroppen och finurliga knoppen, skriven av Josefine Sundström och illustrerad av Emma Göthner, är framtagen av Bonnier Carlsen tillsammans med den ideella organisationen Generation Pep (som grundades 2016 på initiativ av kronprinsessparet). Boken är tänkt att inspirera de allra yngsta till rörelseglädje tillsammans med sina föräldrar, och innehåller fakta och kunskap om kroppen och knoppen och konkreta rörelsetips.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.

25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Under nästa år ska omkring 120 000 exemplar av boken delas ut till barnfamiljer genom barnavårdscentralerna på BVC:s femårskontroller. Boken finns tillgänglig på flera olika språk. Projektet genomförs med hjälp av stöd från Gålöstiftelsen och Jacob Wallenbergs Stiftelse och syftet är att förmedla vikten av, och väcka lust till, fysisk aktivitet för hela familjen.

– Alla barn har rätt till rörelse och en god grund till god hälsa. Jag hoppas att det ska bli lika självklart som tandborstning och godnattsaga på kvällen. Det känns fint att vår bok Sagasagor får vara med och peppa barn och deras vuxna, säger Josefine Sundström, i ett pressmeddelande.

– Vi på Generation Pep vill ge alla barn möjlighet till ett aktivt och hälsosamt liv och vi hoppas att boken nu kommer inspirera många femåringar och deras familjer runt om i landet till lekfull rörelseglädje. Jag kan själv se effekten boken haft på min fyraåriga dotter som nu spontant vill röra på sig för att väcka rörelsekompisarna efter att hon suttit stilla för länge, säger Carolina Klüft på Generation Pep, i samma pressmeddelande.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en Insider-prenumeration för dig som är författare eller jobbar i branschen. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.
25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Om du har bråttom:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se