Sally Rooney
Den irländska författaren Sally Rooney har fått ett förslag från ett svenskt förlag, som erbjuder en hebreisk översättning av hennes nya roman. Arkivbild: Fredrik Sandberg/TT.

Svenska förlaget Ruin vill ge ut Sally Rooney-bok på hebreiska

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Den irländska succéförfattaren Sally Rooney vill inte låta sin nya roman Vackra värld, var är du översättas till hebreiska av ett förlag baserat i Israel. Nu erbjuder sig ett svenskt förlag att göra det istället.

Nu möts hon av ett nytt förslag – från svenskt håll. Nils Håkanson vid det lilla bokförlaget Ruin erbjuder i ett öppet brev en översättning av boken, utan koppling till Israel, skriver Dagens Nyheter.

– I någon mån var det väl ett sätt att halvt på skämt, halvt på allvar, ställa en litteraturens världskändis mot väggen för en feltänkt idé. Jag kan sympatisera med att bojkotta en israelisk politik, men att bojkotta ett helt språk är ju bara feltänk, säger Nils Håkanson till DN.

Han har ännu inte fått någon kontakt med Sally Rooney.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL