Casten Almqvist tillträder som styrelseordförande för Bonnier Books i oktober 2021. Fotograf: Peter Jönsson.

Casten Almqvist blir ny styrelseordförande för Bonnier Books

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Casten Almqvist tillträder som styrelseordförande för Bonnier Books i oktober. Han efterträder Maria Curman som även lämnar styrelsen.


Casten Almqvist har en lång bakgrund i mediebranschen och är VD för TV4 sedan 2011 och sedan 2019 chef för affärsområdet TV&Media på Telia där han även sitter i koncernledningen. Han har tidigare haft olika roller inom MTG och som VD för Bonnier Business Press och Dagens Industri.

”Bonnier Books har utvecklats mycket starkt de senaste åren med såväl ökad omsättning som förbättrat resultat inom förlagsdelen, samtidigt har ljudtjänsten BookBeat passerat 500 000 användare och finns nu i sju länder”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Casten Almqvist efterträder Maria Curman som suttit på ordförandeposten i Bonnier Books sedan 2018. Hon var dessförinnan VD.

”Curman har under åren som ordförande bidragit till Bonnier Books fina utveckling”, skriver Bonnier Books.

Maria Curman lämnar nu styrelsen och Casten Almqvist tar över ordförandeskapet ”i ett läge när bolaget står starkt och planerna framåt är spännande”.

Mediabranschen i allmänhet och tv-branschen i synnerhet ligger ett par år före bokbranschen i digitaliseringsprocessen. Bonnierkoncernen sålde ju för övrigt TV4 till Telia för två år sedan och kanske blir det så att en del av den köpesumman nu kommer att spenderas under TV4-chefens ledning.

HJÄLP OSS: Bli en Boktugg Supporter idag. Stödprenumeration från 10 kr/mån

Bonnier Books rymmer Bonniers bokverksamhet (vilket inkluderar Bonnierförlagen, utländska förlag, Bookbeat, Jultidningsförlaget, Pocketshop och Pandaförsäljningen men inte Adlibris) och omsätter över 6 miljarder kronor. Bonnier Books finns i nio länder och har ca 1 800 anställda.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL