Författaren Caroline Engvall får Karin Söder-stipendiet

Annie Lööf Karin Söder-stipendiet Caroline Engvall
Annie Lööf överlämnar Karin Söder-stipendiet till journalisten och författaren Caroline Engvall. Foto: Fredrik Wennerlund.

Journalisten och författaren Caroline Engvall får årets Karin Söder-stipendium, som delas ut av Centerpartiet. Engvall är specialiserad på att lyfta frågan om sexualbrott mot barn på nätet och har skrivit flera böcker om ungas utsatthet, bland annat 14 år till salu.

Hon är också grundare och huvudlärare för Safe selfie academy, en nationell utbildningssatsning för elever i högstadiet i brottsförebyggande arbete mot utsatthet på nätet. Utöver det har hon skapat utbildningsmaterial till socialtjänsten, rättsväsendet och skolan, samt leder den ideella organisationen Inte till salu.

– Hennes folkbildande insatser för att öka kunskapen om barns utsatthet på nätet och sexualbrott är ovärderliga, säger C-ledaren Annie Lööf, som under torsdagen överlämnade ett diplom och ett stipendium om 50 000 kronor.

Stipendiet delas ut till minne av Karin Söder, som bland annat var Sveriges första kvinnliga partiledare, som gick bort 2015.

Boktuggs fotnot: Caroline Engvall släppte i somras barnböckerna Nollans fyll-i-bok om nätet och Ryktet går, Noelia. I våras kom första delen i hennes nya spänningsserie (för vuxna), Blodskam.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL