Caroline Engvall. Foto: Kate Gabor

3 frågor till Caroline Engvall som ska signera böcker digitalt från Thailand på söndag

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Författaren Caroline Engvall sitter fast utomlands på grund av coronapandemin och har fått tänka om kring releasen av sin nya deckare.

Nyligen släpptes Caroline Engvalls senaste deckare Kyrkan (Southside stories). Förra veckan anordnades en releasefest – en digital sådan. Det har vi sett flera exempel på i dessa coronatider. Men eftersom författaren själv befinner sig i Thailand utan konkreta utsikter att komma hem, har hon och förlaget bestämt sig för att gå steget längre och testa en heldigital boksignering på söndag den 3 maj 2020. Detta för att inte missa möjligheten att erbjuda signerade exemplar till alla som brukar vara intresserade av det. 


ANNONS


Hej Caroline! Du sitter fast i Thailand och har fått tänka om rejält kring releasen av din nya bok. Hur har det fungerat hittills, vilka har varit de stora utmaningarna?
– Ja, det är verkligen annorlunda att så många läsare har fått hålla i det fysiska exemplaret av Kyrkan innan jag själv har gjort det. Jag längtar verkligen efter att klämma och känna på min fjärde deckare – och på grund av att jag är fast i Thailand har jag fått ställa om kreativiteten mot digital lansering. Därav min idé med en digital signering. Jag hade också en releasefest online förra veckan, som blev en succé – och det var väldigt härligt att möta läsare från världens alla hörn på det sättet. Det gav verkligen mersmak.

Digital signering, hur går det till egentligen? Skriver du en unik signatur för varje exemplar?

– Istället för att komma till en bokhandel en viss tid kan istället hela världen komma till mig. På söndag 17–17.30 signerar jag via Instagram live och 17.30–18 via livesändning på Facebook. Läsarna kommer att kunna beställa personliga hälsningar som jag signerar digitalt och skickar till förlaget, som sedan skickar vidare böckerna till köparna. Jag kommer också att berätta anekdoter från bokskrivarprocessen samt svara på läsarfrågor.

Som författare och journalist, kan du jobba på som vanligt från Thailand eller hur påverkas ditt arbete och vardag?
– Här i Thailand är skolorna stängda, så jag har hemskolat mina tre barn sedan mitten av mars. Det gör att det blir väldigt lite skrivtid över, men å andra sidan har jag fått många idéer för framtiden. Den digitala signeringen är bara början.

Kyrkan

Kyrkan

Ett spektakulärt dåd inträffar på Västerbron, mitt i Stockholm. Det följs av en serie märkliga mord.

ANNONS

Ulrika Stenhammar, utredare vid Stockholmspolisens avdelning för grova brott, längtar efter att gå på föräldraledighet. Istället tvingas hon ta tag i de misstänkta brotten där personer med vitt skilda bakgrunder dör. Läs mer »

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL

Ögonvittnet – en bok om hur illa Kina behandlar etniska minoriteter

En chockerande skildring av en av världens grymmaste regimer – en kvinnas kamp för överlevnad.

De senaste åren har det anlagts över 1 200 koncentrationsläger i Kinas nordvästra provins där man håller personer från de kazakiska och uiguriska minoritetsfolken fängslade. Det kan röra sig om upp emot tre miljoner fångar. Villkoren är omänskliga: hjärntvätt, tortyr, misshandel, våldtäkt och medicinska experiment. Lägren utgör det största systematiska fängslandet av ett enskilt folk sedan Tredje riket.

Sayragul Sauytbay föddes i provinsen och arbetade som läkare innan hon blev utsedd till högre tjänsteman. Hennes liv blev omkullkastat när de kinesiska myndigheterna fängslade henne. Brottet: att vara kazak, en av Kinas etniska minoriteter.

I fängelset tvingades hon arbeta med att undervisa om Kinas språk, kultur och politik. Genom arbetet fick hon tillgång till hemlig information som avslöjade Beijings långsiktiga planer på att underminera både landets minoritetsfolk och demokratier runt om i världen. Efter sin flykt från Kina återförenades hon med sin familj men lever under ständigt hot om repressalier. Detta sällsynta vittnesmål från världens största övervakningsstat avslöjar inte bara den skrämmande omfattningen av Kinas tyranniska ambitioner, utan även motståndskraften och civilkuraget hos en enskild visselblåsare.

Sayragul Sauytbay bor med sin familj i Sverige sedan 2019 och har haft långa intervjutillfällen med journalisten Alexandra Cavelius under arbetet med boken.

(...) Läs hela artikeln »