ANNONS

3 frågor till Caroline Engvall som ska signera böcker digitalt från Thailand på söndag

Caroline Engvall. Foto: Kate Gabor

Författaren Caroline Engvall sitter fast utomlands på grund av coronapandemin och har fått tänka om kring releasen av sin nya deckare.

Nyligen släpptes Caroline Engvalls senaste deckare Kyrkan (Southside stories). Förra veckan anordnades en releasefest – en digital sådan. Det har vi sett flera exempel på i dessa coronatider. Men eftersom författaren själv befinner sig i Thailand utan konkreta utsikter att komma hem, har hon och förlaget bestämt sig för att gå steget längre och testa en heldigital boksignering på söndag den 3 maj 2020. Detta för att inte missa möjligheten att erbjuda signerade exemplar till alla som brukar vara intresserade av det. 

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

Hej Caroline! Du sitter fast i Thailand och har fått tänka om rejält kring releasen av din nya bok. Hur har det fungerat hittills, vilka har varit de stora utmaningarna?
– Ja, det är verkligen annorlunda att så många läsare har fått hålla i det fysiska exemplaret av Kyrkan innan jag själv har gjort det. Jag längtar verkligen efter att klämma och känna på min fjärde deckare – och på grund av att jag är fast i Thailand har jag fått ställa om kreativiteten mot digital lansering. Därav min idé med en digital signering. Jag hade också en releasefest online förra veckan, som blev en succé – och det var väldigt härligt att möta läsare från världens alla hörn på det sättet. Det gav verkligen mersmak.

Digital signering, hur går det till egentligen? Skriver du en unik signatur för varje exemplar?

– Istället för att komma till en bokhandel en viss tid kan istället hela världen komma till mig. På söndag 17–17.30 signerar jag via Instagram live och 17.30–18 via livesändning på Facebook. Läsarna kommer att kunna beställa personliga hälsningar som jag signerar digitalt och skickar till förlaget, som sedan skickar vidare böckerna till köparna. Jag kommer också att berätta anekdoter från bokskrivarprocessen samt svara på läsarfrågor.

Som författare och journalist, kan du jobba på som vanligt från Thailand eller hur påverkas ditt arbete och vardag?
– Här i Thailand är skolorna stängda, så jag har hemskolat mina tre barn sedan mitten av mars. Det gör att det blir väldigt lite skrivtid över, men å andra sidan har jag fått många idéer för framtiden. Den digitala signeringen är bara början.

Kyrkan

Kyrkan

Ett spektakulärt dåd inträffar på Västerbron, mitt i Stockholm. Det följs av en serie märkliga mord.

Ulrika Stenhammar, utredare vid Stockholmspolisens avdelning för grova brott, längtar efter att gå på föräldraledighet. Istället tvingas hon ta tag i de misstänkta brotten där personer med vitt skilda bakgrunder dör. Läs mer »


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se