Olivia Alhällen debuterar med viktig bok för mellanåldern

Debutanten Olivia Alhällen. Foto: Johanna Eriksson

Fantasin har funnits med mig så länge jag kan minnas. I timmar, dagar, år har jag skrivit berättelser i olika format. Jag har nog hela tiden vetat att jag vill skriva. Att jag behöver skriva. Ändå har de flesta berättelser gömts undan. I dagböckerna och novellerna. I en bortglömd mapp på datorn. Det var inte förrän jag provade att skriva om något annat, om det som jag själv har saknat att läsa om när jag var yngre, som allting föll på plats. Och nu känns ingenting lika självklart.  

Jag vill skriva för barn och unga. Om det svåra och om det som skaver. Jag vill skriva om tankar som är för stora. Om det där som verkligen känns. Jag vill bygga världar och universum, forma karaktärer och skapa berättelser som stannar kvar.  

I rymden kan man aldrig dö

I rymden kan man aldrig dö

Noah viker pappersbåtar för att hålla de jobbiga tankarna borta. Och för att visa vilka dagar som är dåliga dagar. En ny båt, en dålig dag. Enkelt.

När Noah dör känns det som om hela världen rasar. I alla fall för Mira. Inte blir det bättre när skolans vetenskapstävling närmar sig och Mira hamnar i det sämsta laget. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL