Rasmus Åkerblom och Erik Svetoft får Carl von Linné-plaketten 2021

Rasmus Åkerblom och Erik Svetoft prisas för "Underverkligheten". Foto: Stefan Tell/Magnus Liam Karlsson

Carl von Linné-plaketten 2021 för bästa fackbok för barn eller ungdomar går till Rasmus Åkerblom och Erik Svetoft för boken Underverkligheten.

Prissumman är på 25 000 kronor.

Ur motiveringen: ”Rasmus Åkerblom bjuder redan i titeln in oss i en förunderlig värld där naturvetenskapen görs synlig i vår vardag. Det börjar med en tvål, som leder läsaren mot den oändliga rymden. Med humor och ett personligt tilltal låter Åkerblom oss även upptäcka våra egna inre universum. Texten samspelar väl med Erik Svetofts illustrationer och tillsammans lockar den läsaren in i vetenskapen.”

Carl von Linné-plaketten instiftades 1998 och utdelas årligen.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL