ANNONS

Stadsbiblioteket i Malmö kommer inte längre erbjuda sina låntagare strömmad film. Det har visat sig bli för kostsamt för stadens bibliotek. Arkivbild: Johan Nilsson/TT.

Malmös bibliotek slutar erbjuda strömmad film – för dyrt

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Malmös bibliotek kommer inte längre att erbjuda sina besökare strömmad film. Det stora intresset har lett till för höga räkningar, och nu säger man upp avtalet med strömningstjänsten Cineasterna, rapporterar Sydsvenskan.

Under 2020 ökade utlåningen av strömmade filmer med 38 procent medan utlåningen av fysiska böcker ökade knappt 6 procent.

– Problemet är att vi har en budget som är avsatt att täcka både tryckta medier och e-medier. Som det har sett ut det senaste året äter e-medierna upp en för stor del av den totala budgeten. Vi måste få ekvationen att gå ihop i slutändan, och det får vi inte just nu, säger Malmö stads stadsbibliotekarie Torbjörn Nilsson till Sydsvenskan.

Malmös bibliotek hoppas kunna erbjuda strömmad film framöver igen, om de hittar en mer ekonomiskt hållbar lösning. I Danmark har man löst det genom en statligt finansierad plattform där man köpt in rättigheterna för obegränsad utlåning och strömning.

– Jag tror att den typen av lösning skulle innebära en otrolig förbättring för biblioteken, säger Torbjörn Nilsson till tidningen.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL