Quentin Tarantino. Foto: Charles Sykes/AP/TT

Quentin Tarantinos bok en omedelbar bästsäljare

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Filmregissören Quentin Tarantinos bok, baserad på hans senaste film, toppade försäljningslistan på Amazon dagen den släpptes.

Quentin Tarantino är inte bara en hyllad filmregissör – han kan numera även titulera sig som bästsäljande författare. Once upon a time in Hollywood: a novel, som är baserad på hans senaste film, släpptes i tisdags och blev samma dag den bäst säljande boken på Amazon, skriver Deadline.

Boken fördjupar handlingen i filmen från 2019. Den går bland annat närmare in på huruvida Brad Pitts rollfigur, stuntmannen Cliff Booth, dödade sin fru eller inte – något som kantar Booths karriär i filmen.

Som barn älskade Tarantino att läsa – de av kritikerna ofta föraktade, pocketbokversionerna av populära filmer – som framförallt på 1970-talet släpptes i samband med filmernas premiär.

Text: TT

Quentin Tarantinos bok Once upon a time in Hollywood: a novel

Once Upon a Time in Hollywood

Once Upon a Time in Hollywood

  • Förlag: Harper Collins USA
  • Format: Pocket
  • Språk: Engelska
  • Utgiven: 2021-06-29
  • ISBN: 9780063112520

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL