Nypremiär för Johannes Anyuru-drama

Farnaz Arbabi regisserar "De kommer att drunkna i sina mödrars tårar" på Unga Klara. Arkivbild: Jessica Gow.

Föreställningen ”De kommer att drunkna i sina mödrars tårar” får en nypremiär. Den 21 augusti öppnar Unga Klara portarna igen, efter att pjäsen pausats till följd av pandemin.

Farnaz Arbabi står för regi och dramatisering av berättelsen, som är baserad på Johannes Anyuyus kritikerhyllade science fiction-thriller med samma namn, De kommer att drunkna i sina mödrars tårar.

I rollerna syns Astrid Kakuli, Bashkim Neziraj, Davood Tafvizian, Ester Claesson, Bianca Cruzeiro, Robin Keller och Tina Pour Davoy.

Pjäsen hade urpremiär den 29 oktober 2020 och spelades inför en publik på 50 personer, innan restriktionerna om max åtta personer i publiken började gälla.

”De kommer att drunkna i sina mödrars tårar” är en samproduktion mellan Unga Klara och Uppsala Stadsteater.

Sofia Sundström/TT

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

En balansgång i ondska

Anne Agardhs ”Med slavar i lasten” är en historisk roman baserat på ett verkligt livsöde; en svensk man som var slavhandlare på 1700-talet.

För tjugo år sedan ville Anne Agardh veta mer om sin släkt.