Everest-bok av Jeffrey Archer filmatiseras med Ewan McGregor

Drömmen om Everest av Jeffrey Archer ska filmatiseras. Foto: iStock. Montage: Boktugg.

Boken Drömmen om Everest av Jeffrey Archer ska filmatiseras, med start januari 2022. I huvudrollen finns Ewan McGregor.

– Vi har firat stort här på Saga-kontoret under dagen. Drömmen om Everest är en fantastisk historia, som nu kan nå ut till ännu fler människor tack vare filmatiseringen, men som de bokälskare vi är så hoppas vi så klart att många som ser filmen även vill läsa den ursprungliga romanen av Jeffrey Archer, säger Björn Gadd på Saga Egmont.

Enligt Variety står regissören Doug Liman bakom projektet. Han har filmer som Bourne Identity och Edge of Tomorrow på sitt samvete. Boken Drömmen om Everest handlar om den första brittiska expeditionen till Mount Everest.

I huvudrollen som George Mallory återfinns Ewan McGregor som slog igenom i filmen Trainspotting men även haft stora roller i filmatiseringen av Dan Browns roman Änglar och demoner samt Christoffer Robin & Nalle Puh (2018).

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL