ANNONS

Drömmen om Everest av Jeffrey Archer ska filmatiseras. Foto: iStock. Montage: Boktugg.

Everest-bok av Jeffrey Archer filmatiseras med Ewan McGregor

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Boken Drömmen om Everest av Jeffrey Archer ska filmatiseras, med start januari 2022. I huvudrollen finns Ewan McGregor.

– Vi har firat stort här på Saga-kontoret under dagen. Drömmen om Everest är en fantastisk historia, som nu kan nå ut till ännu fler människor tack vare filmatiseringen, men som de bokälskare vi är så hoppas vi så klart att många som ser filmen även vill läsa den ursprungliga romanen av Jeffrey Archer, säger Björn Gadd på Saga Egmont.

Enligt Variety står regissören Doug Liman bakom projektet. Han har filmer som Bourne Identity och Edge of Tomorrow på sitt samvete. Boken Drömmen om Everest handlar om den första brittiska expeditionen till Mount Everest.

I huvudrollen som George Mallory återfinns Ewan McGregor som slog igenom i filmen Trainspotting men även haft stora roller i filmatiseringen av Dan Browns roman Änglar och demoner samt Christoffer Robin & Nalle Puh (2018).

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL