Niklas Rådström får Selma Lagerlöfs litteraturpris 2021

Niklas Rådström får Selma Lagerlöfs litteraturpris. Arkivbild: Janerik Henriksson/TT.

Författaren Niklas Rådström får Selma Lagerlöfs litteraturpris 2021.

Sedan debuten med en diktsamling 1975 har Rådström stått för ett ”stort författarskap som ger oss en hyllning till fantasins förmåga att ladda våra livsandar och få oss att leva vidare”, lyder juryns motivering, formulerad av litteraturprofessor emeritus Arne Melberg.

Niklas Rådström har skrivit ett 40-tal böcker och diktsamlingar samt skrivit manus till flera filmer och pjäser.

I sin senaste roman, Som har inget redan hänt som släpptes förra året, skriver 68-årige Rådström om hur han drabbades av leukemi för några år sedan.

Priset delas sedan 1984 ut till författare som verkar i Selma Lagerlöfs anda. Det överlämnas i värmländska Sunne i augusti och mottagaren får 100 000 kronor.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,