Inger Edelfeldt får Lagerlöfs litteraturpris 2022

Inger Edelfeldt
Inger Edelfeldt tar emot Selma Lagerlöfs Litteraturpris 2022 vid Lagerlöfs skrivbord i biblioteket på Mårbacka. Pressbild: Kjell Sundström.

Inger Edelfeldt får Selma Lagerlöfs litteraturpris 2022. Prissumman är på 100 000 kr.

Hon får det för ”sitt mångsidiga författarskap och stilbildande insatser inom ungdomsroman, novellkonst och serieroman”, som en del av motiveringen lyder.

Edelfeldt debuterade med ungdomsromanen Duktig pojke 1977 och den senaste romanen Om snö och guld” kom i fjol.

Selma Lagerlöfs litteraturpris delas ut av en stiftelse med samma namn sedan 1984. Prissumman på 100 000 kronor ges till författare som verkar i Selma Lagerlöfs anda.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL