Polaris förvärvar manus av Cecilia Klang efter budgivning

Författaren Cecilia Klang. Foto: Peter Cederling

Bokförlaget Polaris skriver kontrakt med författaren Cecilia Klang om tre titlar. Den första romanen planeras att ges ut sommaren 2022.

Efter budgivning mellan fem förlag gick de svenska rättigheterna för Cecilia Klangs roman Kan innehålla spår av Tommy Roos till Polaris. Detta är den första delen i en planerad serie och förlaget förvärvade också de två efterföljande böckerna.

– Vi fastnade omedelbart för Cecilias manus, hon berättar med en självklar auktoritet och har skapat karaktärer som man direkt tar till sitt hjärta. Cecilia har DET både i sitt skrivande och som person och vi ser fram emot ett långt och roligt samarbete! säger Polaris förläggare Sofia Brattselius Thunfors.

– Det är såklart oerhört glädjande med ett sådant enormt intresse! Men jag är inte förvånad, det är en berättelse som tveklöst kommer att finna en klangbotten i en stor läsarskara både härhemma och internationellt. Cecilia lyckas på ett alldeles utmärkt sätt förena humor, svärta och trovärdiga karaktärer med ett starkt narrativt driv, säger Erik Larsson, litterär agent på Albatros Agency.

Romanen Kan innehålla spår av Tommy Roos är enligt agenturen en berättelse om det lilla livets stora händelser. En slags powerballad i romanform, en smäktande stämsång om den man önskat att man blivit och den man faktiskt blev. Boken är planerad att ges ut sommaren 2022. 

Cecilia arbetar som kommunikationschef på en koncern som servar svensk industri med teknik- och underhållstjänster. Hon har tidigare skrivit ljudboksserien Gäddsimmerskan i två säsonger för Storytel, varav första säsongen även släpptes som pocket.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL