Författaren Cecilia Klang. Foto: Peter Cederling

Polaris förvärvar manus av Cecilia Klang efter budgivning

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Bokförlaget Polaris skriver kontrakt med författaren Cecilia Klang om tre titlar. Den första romanen planeras att ges ut sommaren 2022.

Efter budgivning mellan fem förlag gick de svenska rättigheterna för Cecilia Klangs roman Kan innehålla spår av Tommy Roos till Polaris. Detta är den första delen i en planerad serie och förlaget förvärvade också de två efterföljande böckerna.

– Vi fastnade omedelbart för Cecilias manus, hon berättar med en självklar auktoritet och har skapat karaktärer som man direkt tar till sitt hjärta. Cecilia har DET både i sitt skrivande och som person och vi ser fram emot ett långt och roligt samarbete! säger Polaris förläggare Sofia Brattselius Thunfors.

– Det är såklart oerhört glädjande med ett sådant enormt intresse! Men jag är inte förvånad, det är en berättelse som tveklöst kommer att finna en klangbotten i en stor läsarskara både härhemma och internationellt. Cecilia lyckas på ett alldeles utmärkt sätt förena humor, svärta och trovärdiga karaktärer med ett starkt narrativt driv, säger Erik Larsson, litterär agent på Albatros Agency.

Romanen Kan innehålla spår av Tommy Roos är enligt agenturen en berättelse om det lilla livets stora händelser. En slags powerballad i romanform, en smäktande stämsång om den man önskat att man blivit och den man faktiskt blev. Boken är planerad att ges ut sommaren 2022. 

Cecilia arbetar som kommunikationschef på en koncern som servar svensk industri med teknik- och underhållstjänster. Hon har tidigare skrivit ljudboksserien Gäddsimmerskan i två säsonger för Storytel, varav första säsongen även släpptes som pocket.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL

Ny poesi utforskar mäns våld mot kvinnor

Diktsamlingen Hennes uppgång och fall beskriver en kärleksrelation som inleds med intensiv förälskelse men sedan övergår i våld. Det är Marie Strömbergs debut som författare men flera av dikterna skrev hon redan för 20 år sedan.

– De är inspirerade från samtal jag hade med kvinnor när jag jobbade natt inom psykiatrin. Många hade blivit utsatta för övergrepp och jag började skriva dikter för att bearbeta det jag fick höra. Det kändes viktigt att skriva ner deras berättelser för att dokumentera dem, säger Marie Strömberg.

Några av dikterna handlar om henne själv, men även majoriteten av dem som inte gör det är skrivna i jag-form. Ett stilistiskt grepp för att komma närmare läsaren.

– Jag tycker att det blir starkare i jag-form, men ville också skriva genom betraktarens ögon, säger hon.

Att det blev just poesi beror på att hon tycker om att utforska språket och leka med ord.

– I en dikt måste man väga varje ord och om man byter ut ett ord kan texten få en helt annan betydelse. Jag gillar att man kan uttrycka så mycket med några få rader, säger hon.

Text: Evelina Hertz

(...) Läs hela artikeln »