Denna artikel sponsras av författare/förlag

Mord på semesterorten i Anna-Maria Ekblads charterdeckare

Anna-Maria Ekblad. Foto: Thomas Niemi

Författaren Anna-Maria Ekblad hämtar stoff från sin egna år som reseledare och tar i sina mysdeckare med läsarna på händelserika charterveckor i böckernas värld.

Anna-Maria Ekblad har alltid gillat att utmana sig själv, vilket visat sig i flera äventyr som att bestiga Kilimanjaro och köra klassikern. Redan som ung vuxen tog äventyrslusten fart, och Anna-Maria gav sig iväg för att jobba som reseledare utomlands. I sex år arbetade hon på olika resmål, och efter hemkomsten till Sverige stannade hon kvar inom yrket – totalt blev det 25 år i branschen.

– Man får jättemycket frågor när man jobbar ute, om vad som händer, om hur gästerna är och så vidare. Det är ett fantastiskt sätt att uppleva andra länder och det är en behaglig tillvaro. Jag fick göra många spännande saker och jag har alltid gillat kultur och historia, så det var härligt att komma ut på äventyr och se platserna jag hade läst om, säger Anna-Maria.

Jobbet förde henne till många platser, men framförallt arbetade hon mycket i länder kring östra Medelhavet som Grekland, Turkiet och Egypten. Hennes allra första plats som reseledare var Kreta. Det är också på Kreta som hennes första roman Systrarna på Kreta utspelar sig.

– Boken var även den ett sätt att utmana mig själv för att se om jag verkligen kunde skriva, säger hon. Jag har alltid velat skriva och hittade på mycket berättelser när jag var liten. Jag var inte så bra på att stava eller läsa, vilket beror på en lättare form av dyslexi. Men jag hade bra minne för berättelser, och har skrivit till och från under hela livet.

En skrivkurs i Italien för några år sedan var den förlösande faktorn. Där fick Anna-Maria rådet att skriva om något som hon verkligen kan. Och hon kom att tänka på alla frågor hon fått om sina år som reseledare. Så varför inte skriva om den värld hon så väl känner till? 

Skrivandet lossnade och har än så länge resulterat i två böcker. Målet är att skriva så många som 14 böcker – en bok om året – och hon har redan en plan för alla länder och platser. Oftast arbetar reseledare på två resmål under ett år, och tanken är att Anna-Maria ska följa sin huvudkaraktär under sju års tid.

Systrarna på Kreta

Systrarna på Kreta

  • Förlag: Hoi Förlag AB
  • Format: Pocket
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2020-08-15
  • ISBN: 9789176972465
Dödsklippan i Sharm el-Sheikh

Dödsklippan i Sharm el-Sheikh

  • Förlag: Hoi Förlag AB
  • Format: Danskt band
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2021-05-21
  • ISBN: 9789175575407

Böckerna kretsar kring Anna Lindblom, en tjej i 20-årsåldern som börjar jobba som reseledare.

– Anna är ganska curlad, hon har en överbeskyddande mamma och det här är hennes sätt att frigöra sig. Hon är lite osäker och rädd men är samtidigt ambitiös och vill väldigt gärna hjälpa andra och ge människor en bra semester. Döden kommer att följa i hennes fotspår och hon blir duktig på att hantera krissituationer, vilket många reseledare är.

Första boken gavs ut i pocket 2020, och den andra boken, Dödsklippan i Sharm el-Sheikh, släpps i maj 2021. Böckerna presenteras som charterdeckare och är uppbyggda som en charterresa – läsarna får följa med några gäster och Anna under en chartervecka. Men även om Anna-Maria är mån om att förmedla semesterkänsla är allt är inte bara sol och bad på resan …

– Genom att läsa mina böcker kan du åka iväg på en resa med mig i bokens värld. Du har din chartervecka och kommer att få åka på utflykter med mig och får lära dig lite om platsen, som mytologi och historia. Du kan ligga i hängmattan och koppla av och resa iväg i fantasin. Och även om jag skriver deckare så är det inte blodigt eller otäckt, det handlar mer om relationer mellan människor.

Böckerna ger plats åt starka kvinnor, och varje bok har ett underliggande tema. Första boken handlar om kvinnor som far illa, medan andra boken som utspelar sig i Egypten handlar om intriger mellan unga tjejer – handlingen kretsar kring en gymnasieklass på charterresa.

Hållbarhet är viktigt för Anna-Maria och för varje pappersbok hon säljer planterar hon träd i Afrika. För den som föredrar digitala format finns böckerna även som ljud- och ebok.

– Det är jätteroligt att få utlopp för min kreativitet och skapa berättelser. Både att plocka fram mina erfarenheter och inspireras av det jag har upplevt, även om jag aldrig har varit med om ett mord på en chartervecka, säger Anna-Maria.

Erbjudande till Boktuggs läsare! Köp båda Anna-Maria Ekblads böcker signerade av författaren och få 10 % rabatt med rabattkoden boktugg. Beställ via denna länk.

Systrarna på Kreta

Systrarna på Kreta

 

Systrarna på Kreta är den första delen i den nyskapande charterdeckarserien om reseledaren Anna Lindblom.

Underhållande och lättsam läsning för semestern. Anna är den nya reseledaren som gör sin första säsong i Grekland.

Hon är nyfiken och förväntansfull på vad Kreta ska ge. Läs mer »

Dödsklippan i Sharm el-Sheikh

Dödsklippan i Sharm el-Sheikh

Reseledaren Anna Lindbloms säsong på turistorten Sharm el-Sheikh i Egypten har knappt börjat innan hon blir indragen i ett nytt fall.

En gymnasieklass är på väg för en lärorik och spännande vecka i landet. Men redan från början verkar det vila en förbannelse över klassresan. Läs mer »

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll är artiklar som finansieras av förlag eller författare som vill förmedla information om sina böcker. Det kan även vara andra företag med tjänster eller produkter, främst relaterade till böcker. Är du intresserad av att köpa sponsrade artiklar så kontakta en av våra säljare på sales@boktugg.se. Läs mer om våra alternativ för annonsering

sales@boktugg.se